Crypto en verder - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Crypto en verder

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Artikelen ·
Tags: cryptonationalemunteuro
Voor velen is Crypto het toekomstplaatje. Ik vrees dat ze er naast zitten. Crypto is nu even leuk, maar in mijn ogen (en dat zeg ik al jaren) niet meer dan een tussenfase.
Een leuk experiment, maar meer niet.
Uiteindelijk gaan de centrale banken er mee lopen en die willen maar al te graag het contante geld vervangen met een digitale versie. Hun digitale versie. Dat geeft ze namelijk totale controle over de economie en de inwoners.
Wie het geld creëert en de geldstroom in haar bezit heeft, heeft de macht.
Ook DNB heeft al aangegeven na te denken over een eigen digitale munt.
Of dat een digitale euro wordt, of een heel ander opgezet idee, dat moet nog maar blijken. Een nieuwe landelijk uitgegeven cryptomunt zou ook voor de euro problemen een oplossing kunnen worden. Je bouwt naast de euro een digitale munt en je geeft de bevolking de keuze. De oude euro overal in Europa te gebruiken, inclusief cash geld, of een alleen digitale nieuwe nationale munt die heel anders van opzet is en mogelijk helemaal geen Europees karakter heeft.
Via deze weg kan je de weerstand tegen alleen digitaal wegnemen.
Ik ben zelf bijvoorbeeld zwaar tegen een alleen maar digitale munt omdat het de doodsteek is voor onze privacy. Waar ben je geweest, wat koop je, hoe zit je bestedingpatroon in elkaar? Werkelijk alles van je ligt dan op straat.
Ben je iets te luidruchtig 'tegen' een stukje beleid van de overheid, dan ontnemen ze even de toegang tot je digitale kluis en je bent snel monddood gemaakt.
Dat is mijn angst. Ik ben immers iemand die zich wel zal uitten...


Terug naar de inhoud