Een alternatief, maar wel een tussenversie - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Een alternatief, maar wel een tussenversie

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Artikelen ·
U weet dat ik voorstander ben van een nieuw geldsysteem dat totaal anders opgezet zal worden. Ik ben de huidige Ponzi scheme achtige opzet van ons geld volkomen beu.
Het feit is nu echter, dat een totale omschakeling er niet gaat komen, tenzij heel de samenleving in elkaar stort. Dat laatste wil niemand.
Vrijwillig gaan de bankiers hun ideale positie en hun macht niet afstaan.
Toch willen steeds meer mensen alternatieven. We willen los(ser) van de bank en hun nepgeld.
Social TRade Organisations (Stro) is een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van zwakkeren in de wereldwijde samenleving. Ze hebben nu voor organisaties die in deze hoek actief zijn een eigen betalingssysteem ontwikkeld. Dit is Cyclos.
Cyclos is dus geen apart geldsysteem, maar het is banksoftware. Banksoftware, maar niet van de bank.
Het is een eerste stapje om los te komen van de reguliere banken en hun beperkingen.
Een volgende stap zou zijn, het introduceren van een eigen munt in dat  systeem... Dat zou een revolutie betekenen. Zo ver zijn ze helaas nog niet. Dat is mede omdat hun sponsors deels ook uit de reguliere sector komen, zoals Ontwikkelings Samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland.
Het is dus een alternatief, maar ik verwacht geen baanbrekende veranderingen van het geldsysteem van hen. Daar zijn ze te verweven met de huidige machtige spelers mee.


Terug naar de inhoud