Hoe kunnen we samen rijker worden? - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Hoe kunnen we samen rijker worden?

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Artikelen ·
Op zoek naar de oplossing voor de toenemende verarming kwam ik op enkele manieren om lokaal rijker te worden.
Op dit moment bijvoorbeeld sturen we letterlijk miljarden euro's naar het buitenland om energie te kopen. De meeste winst gaat naar Amerika en een deel van de winst gaat naar landen als Saoedi Arabië, Koeweit, Rusland en Colombia.
Stel je toch eens voor dat we die energie niet meer nodig zouden hebben. Dat we dat geld hier zouden kunnen houden. Zou dat niet een enorm verschil maken?
Hoe kunnen we dat realiseren?
1. We zouden zelf energie moeten opwekken. Het liefste zo veel mogelijk samen. Samen een enorme windmolen, of samen een enorme lading aan zonnepanelen is op dit moment al mogelijk. Nulpunt energie zou een nog mooiere oplossing zijn.
Als we die energie dan ook zelf zouden gebruiken zou dat heel veel kosten schelen. Kosten die onze koopkracht enorm zouden verbeteren.

Het eerste bezwaar dat ik nu al hoor, is dat de rijken al direct veel kunnen investeren en de armen kunnen bijna niet investeren.
Dat hoeft niet zo te zijn.
Als we er een spaarplan van maken, met maximale inleg, dan krijgt iedereen evenveel. Geef rijken eventueel de mogelijkheid om te sponsoren. Als iemand bereid is een ander te sponsoren, dan zou dat toch fantastisch zijn? Ze mogen zelf meer geven, maar alles wat ze meer leveren wordt gedeeld met alle deelnemers.
Ook nu zijn heel veel mensen die we zien als armen nog wel in staat om maandelijks mee te doen aan lotto's en andere kansspelen. Daar leven deze programma's op. Het meeste geld komt van mensen die eigenlijk een beter alternatief voor deze oplichting zouden moeten hebben. Dat betere alternatief is er nu niet, vandaar dat ze gokken in programma's waar minstens 30% van het kapitaal verloren gaat.
Als iedereen 25 euro per maand zou sparen in duurzame energie toepassingen, dan zou binnen een paar jaar het energie plaatje er totaal anders uit zien.
In plaats van hopen op geluk bouw je dan aan structurele inkomsten die maandelijks komen in de vorm van goedkope energie.
Beetje bij beetje wordt ons besteedbare inkomen dan groter.

2. We moeten naar alternatieve munten. We moeten ons echt gaan beseffen dat we toe moeten naar een ander soort munt. Zonder die stap blijven we slaven van de rijkste bankiers. Ik ga dan ook binnenkort alternatieve  munten actief steunen. Het is voor ons overleven van levensbelang.

3. We moeten actief blijven streven naar eerlijk een gezond voedsel. Wat ons nu wordt voorgeschoteld door multinationals is gif vermomd als gemak.
De kans is aanwezig dat het ons als mensheid minder vruchtbaar en ziek maakt.
Onze artsen weten vrijwel niets over voedsel. Onze overheid liegt ons structureel voor over voedsel. Bedrijven liegen over de veiligheid van het door het geproduceerde voedsel. Realiseer u dat veel mensen die voor de overheid en de desbetreffende bedrijven werken doelbewust meeliegen. Ze zijn bang om de baan te verliezen, ze zijn gehersenspoeld, of ze zijn simpelweg extreem naïef. Helaas kom ik die laatste groep het meeste tegen.
Ze hebben een documentaire als nog nooit willen zien, laat staan dat ze de inhoud willen bevatten of geloven.


Terug naar de inhoud