U wilt winkels in uw woonplaats houden? - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

U wilt winkels in uw woonplaats houden?

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Artikelen ·
Gezellig winkelen, lekker makkelijk een winkel dichtbij... Het gaat allemaal veranderen, want winkels gaan op dit moment met tientallen per week failliet.
Het is helemaal onze eigen schuld.
Wij kopen voor een euro minder liever op Internet. Wij gaan voor een paar cent verschil liever naar een enorme supermarkt die de spullen tegenwoordig ook verkoopt.
Het is funest voor de kleine winkelier die het zo niet volhoudt.
Als u dus wilt dat die ijzerhandel, de groenteboer, de slager en de buurtwinkel blijven bestaan, dan zult u er omzet moeten realiseren. U zult ze hun winst moeten gunnen.
Zonder al die kleine ondernemers zullen ook heel wat lokale sportverenigingen het lastig gaan krijgen. De grote ketens adverteren niet bij een lokale vereniging. Die zetten daar geen bord langs het veld.
Ik ben gisteren heel bewust naar de lokale ijzerhandel gegaan. Ik betaal er iets meer dan bij de supergrote Karwei of bij de Makro, maar bij die ijzerhandel krijg ik advies van een vakman. De medewerker bij de Karwei/Makro werkte vorige week nog bij Albert Heijn en drie maanden geleden nog bij de Mac.
Helaas is de lokale ijzerhandel er begin 2016 ook mee gestopt...
Als ik straks een lastig klusje heb en ik wil even wat tips van de vakman, dan ben ik maar wat blij met een lokale ijzerhandel. De grote ketens zijn alleen maar goedkoper omdat ze de concurrentie nog hebben. Zonder die lokale concurrentie gaan hun prijzen ook omhoog. Dat heeft Walmart in Amerika laten zien. Ze maken eerst de lokale concurrentie kapot met bodemprijs stunts en zodra dat gelukt is en alle lokale partijen het loodje gelegd hebben, gaan de prijzen fors omhoog.
Op de lange termijn en voor de leefbaarheid van uw stad of dorp is het hebben van lokale ondernemers een must. Als u het zich kunt veroorloven, gun ze dan hun omzet en winst. U wint daar op termijn ook mee.


Terug naar de inhoud