Windcentrale brak crowdfunding record - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Windcentrale brak crowdfunding record

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Nieuws ·
In 2012 heb ik, geheel belangenloos, windcentrale gepromoot. Het  kwam achteraf op een voor hen zeer gelukkig moment, want het initiatief  stond op een kantelpunt.
Eindelijk was het juridische gedeelte geregeld, maar toen bleven de klanten nog achter.

Dat terwijl het idee juist heel modern is en perfect past in het verdienmodel van de komende eeuw.
Bedrijven  die vanuit mensen opgezet worden en waarbij niet een paar grote  aandeelhouders, maar alle deelnemers profiteren van de opbrengsten.
Passieve inkomsten vanuit energie opwekking.
In feite het antwoord op de vraag wat we moeten doen als al ons werk is overgenomen door computers en robots.
Windcentrale  is van plan om nog weer een project op te pakken, om zichzelf en  anderen te bewijzen dat het geen éénmailg project was, maar een serieus  businessmodel.
Ik ben benieuwd hoe ze het de komende keer gaan  oplossen. Immers hebben ze de markt richting windenergie en Greenchoice  nu al behoorlijk gevuld. Je mag maar 85% van je bij Greenchoice  afgenomen energie duurzaam opwekken, dus bij die klanten is er een  duidelijke grens. Mooier is het als je als klant ook echt energie  leverancier kan worden via je investering. Helaas staan op dat vlak  achterblijvende wettelijke regels die ontwikkeling nog in de weg. De wet  zal aangepast worden. De vraag is slechts hoe lang de politiek het de  huidige lobby van de energie sector toestaat om vernieuwing in die  sector te frustreren.Terug naar de inhoud